Соковитий вершковий минтай на сковороді під польським соусом! І просту рибку можна смачно приготувати!
Друзі, всім привіт! Часто готую і дуже люблю рибні страви.
Сьогодні рецепт з минтая.
Мені подобається ця риба тим, що вона дієтична, маложирная, в ній мало дрібних кісток.
Минтай – риба сухувата, тому готувати її краще з додаванням будь-якого жирного соусу. Соус насичує рибу прянощами, робить м’якою і соковитою.
Саме за таким рецептом сьогодні пропоную вам приготувати минтай.
Як приготувати
Купила п’ять рибок, але приготувала страву з чотирьох, т. к. одну відклала на суп.
Рецепт є у мене на каналі.
Минтай купила у вигляді тушок.
- Тушки минтая почистила від залишків луски, отскоблила до білого ножем, т. к. на тушці присутній чорний наліт, промила.
- Видалила з черевця нутрощі, і прибрала з черевця чорну плівку.
Це можна легко зробити паперовою серветкою або ножем.
- Рибу промила і обсушити.
Підготовка риби на цьому закінчена.
- Плавці можна зрізати ножицями, але я цього не роблю.
За плавникам легко видалити кістки з готової риби, під час їжі.
- Підготовлену рибу нарізаю великими шматками.
- Посипаю рибу сіллю, спеціями.
- Даю рибі 5 хвилин полежати.
- Потім збризкую рибу олією, перемішую, трохи втираючи в спеції рибу з маслом.
- Залишаю рибу так полежати, поки займаюся іншими продуктами.
- Дві великі цибулини нарізаю чвертькільцями.
- На сковороді розтоплюю вершкове масло, і викладаю в олія цибулю.
- Тушу цибулю під кришкою~5 хвилин.
Коли цибуля стає м’яким, кладу на сковороду з цибулею шматки минтая.
- Накриваю сковороду кришкою.
- Випотрошену рибу з цибулею, під кришкою, на слабкому вогні 5 хвилин.
- Поки риба гаситься, готую соус польський.
- Відварюю круто 2 яйця, і натираю їх на крупній тертці.
- Готую продукти, які мені знадобляться для соусу.
- Вершкове масло розтоплюю в мікрохвильовці.
- Натерті яйця змішую з вершковим маслом.
- Додаю 1 ч. л. лимонного соку, сіль, щіпку цукру, 2-3 ст. л. бульйону з тушкованої риби, або будь-якого рибного бульйону, посічену зелень, трохи перемелених спецій.
- Все змішую.
- Можна розім’яти, додатково, виделкою або, при бажанні, подрібнити соус блендером в однорідну масу.
- Мені подобається цей соус, зроблений шматочками.
Соус готовий. Пробуємо, додаємо, чого не вистачає.
- На кожен шматочок риби, в сковороді, викладаю яєчний соус, доводжу до кипіння і вимикаю.
Страва готова!
Залишаю готову страву постояти під кришкою ~15 хвилин.
- На гарнір до такої рибі добре приготувати картопляне пюре, відварну картоплю, овочі, розсипчасті крупи і макаронні вироби.
Я приготувала на гарнір макарони “пружинки”
Чудовий вечерю для всієї родини!
Риба дуже ніжна і соковита, просочена цибульним вершковим смаком і смаком спецій.
Склад
- 1-1,2 кг. минтая (тушки)
- 2 великі цибулини
- 30-40 г вершкового масла
- 1 ст. л. ростить. масла
- Сіль, спеції, зелень – за смаком
Соус:
- 2 яйця
- 1 ч. л. лимоного соку
- 1/3 ч. л. цукру
- 2-3 ст. л. рибного бульйону
- 25 г вершкового масла
- 20-30 р. свіжої зелені( або за смаком)
- Спеції: мелений коріандр, мелений чорний перець – по 1/4 ч. л. (або за смаком)