Кулінарія

Соковитий вершковий минтай на сковороді під польським соусом! І просту рибку можна смачно приготувати!

Друзі, всім привіт! Часто готую і дуже люблю рибні страви.

Сьогодні рецепт з минтая.

Мені подобається ця риба тим, що вона дієтична, маложирная, в ній мало дрібних кісток.

Минтай – риба сухувата, тому готувати її краще з додаванням будь-якого жирного соусу. Соус насичує рибу прянощами, робить м’якою і соковитою.

Саме за таким рецептом сьогодні пропоную вам приготувати минтай.

Як приготувати

Купила п’ять рибок, але приготувала страву з чотирьох, т. к. одну відклала на суп.

Рецепт є у мене на каналі.

Минтай купила у вигляді тушок.

  • Тушки минтая почистила від залишків луски, отскоблила до білого ножем, т. к. на тушці присутній чорний наліт, промила.
  • Видалила з черевця нутрощі, і прибрала з черевця чорну плівку.

Це можна легко зробити паперовою серветкою або ножем.

  • Рибу промила і обсушити.

Підготовка риби на цьому закінчена.

  • Плавці можна зрізати ножицями, але я цього не роблю.

За плавникам легко видалити кістки з готової риби, під час їжі.

  • Підготовлену рибу нарізаю великими шматками.
  • Посипаю рибу сіллю, спеціями.
  • Даю рибі 5 хвилин полежати.
  • Потім збризкую рибу олією, перемішую, трохи втираючи в спеції рибу з маслом.
  • Залишаю рибу так полежати, поки займаюся іншими продуктами.
  • Дві великі цибулини нарізаю чвертькільцями.
  • На сковороді розтоплюю вершкове масло, і викладаю в олія цибулю.
  • Тушу цибулю під кришкою~5 хвилин.

Коли цибуля стає м’яким, кладу на сковороду з цибулею шматки минтая.

  • Накриваю сковороду кришкою.
  • Випотрошену рибу з цибулею, під кришкою, на слабкому вогні 5 хвилин.
  • Поки риба гаситься, готую соус польський.
  • Відварюю круто 2 яйця, і натираю їх на крупній тертці.
  • Готую продукти, які мені знадобляться для соусу.
  • Вершкове масло розтоплюю в мікрохвильовці.
  • Натерті яйця змішую з вершковим маслом.
  • Додаю 1 ч. л. лимонного соку, сіль, щіпку цукру, 2-3 ст. л. бульйону з тушкованої риби, або будь-якого рибного бульйону, посічену зелень, трохи перемелених спецій.
  • Все змішую.
  • Можна розім’яти, додатково, виделкою або, при бажанні, подрібнити соус блендером в однорідну масу.
  • Мені подобається цей соус, зроблений шматочками.

Соус готовий. Пробуємо, додаємо, чого не вистачає.

  • На кожен шматочок риби, в сковороді, викладаю яєчний соус, доводжу до кипіння і вимикаю.

Страва готова!

Залишаю готову страву постояти під кришкою ~15 хвилин.

  • На гарнір до такої рибі добре приготувати картопляне пюре, відварну картоплю, овочі, розсипчасті крупи і макаронні вироби.

Я приготувала на гарнір макарони “пружинки”

Чудовий вечерю для всієї родини!

Риба дуже ніжна і соковита, просочена цибульним вершковим смаком і смаком спецій.

Склад

  • 1-1,2 кг. минтая (тушки)
  • 2 великі цибулини
  • 30-40 г вершкового масла
  • 1 ст. л. ростить. масла
  • Сіль, спеції, зелень – за смаком

Соус:

  • 2 яйця
  • 1 ч. л. лимоного соку
  • 1/3 ч. л. цукру
  • 2-3 ст. л. рибного бульйону
  • 25 г вершкового масла
  • 20-30 р. свіжої зелені( або за смаком)
  • Спеції: мелений коріандр, мелений чорний перець – по 1/4 ч. л. (або за смаком)